• Silke Nuyens

Aan de slag met RURANT

Begin 2020 mochten we samen met RURANT aan de slag voor een van hun projecten. Het Boerenrustpunt nodigt mensen met een burn-out uit om zich te laten coachen op de idyllische setting van een Kempense boerderij. Want onderzoek bewijst dat het platteland mensen echt kan helpen. En voor zo'n project steken we natuurlijk graag de handen uit de mouwen wat de communicatie betreft!

De boer op met een burn-out


First things first: een campagneslogan

bedenken en een algemene visual ontwerpen. Hoe kunnen we de kern van het project verwoorden op een manier die mensen aanspreekt? Wij zochten en vonden inspiratie in het landelijke spreekwoord 'De boer opgaan'. Dat betekent letterlijk "de stad verlaten". Met dat idee gingen we aan de slag om ook een algemene visual te maken.


Kempische landbouwers stellen hun erf open...


Stap twee: een persbericht uitsturen én de wereld vertellen over dit fantastische nieuwe project. In het persbericht stelden we de deelnemende boerderijen én de geselecteerde coaches voor. En zij konden - samen met het project - op heel wat aandacht rekenen!

Website, social media, ...


Information is key! Alle informatie die we kregen goten we ook in informatieve stukjes tekst en leuke sociale media-posts. Want jezelf laten begeleiden voor een burn-out is niet niks. Dus vonden we het belangrijk dat mensen goed op de hoogte waren van bij wie en waar ze terecht zouden komen.

Je kan zelf ook alle boerderijen ontdekken via deze link en alle coaches via deze link. Alle informatie over het project kan je vinden via: www.rurant.be/projecten-en-diensten/boerenrustpunt/.23 weergaven