• Katrien Van Miert

De favoriete overwinningen van Thibeau Spits!

Een nieuw jaar, een nieuwe Even Bellen Met... Voor de eerste editie van CAP 2020 interviewde ik jong springtalent Thibeau Spits. Hij is nog geen 19, maar heeft al een palmares om 'u' tegen te zeggen. Dat maakte mij nieuwsgierig naar wat hij zelf zijn mooiste prestatie van 2019 vond...

Thibeau: "Naast de KBC-proef tijdens Jumping Mechelen, zal ik mijn overwinning op CSI3* Bonheiden en mijn derde plaats in Maubeuge nooit vergeten. Maar ook het EK Junioren was een enorm leerrijke ervaring. Als één van de enige ruiters die al op 1.60-niveau reed, kreeg ik de favorietenrol toebedeeld. Het was voor mij dan ook een grote test om te ontdekken of ik onder dergelijke stress kon presteren. Bovendien werd Bellissimo Z (v. Bamako De Muze) een tikkeltje nonchalant omdat de balken toch een paar gaatjes lager lagen. Maar uiteindelijk maakte ze tijdens de volledige week maar één foutje en staken we de bronzen medaille op zak."


Benieuwd naar wat hij nog te vertellen had over zijn carrière en zijn paarden? Je leest het volledige interview in het CAP magazine van maart 2020.

25 weergaven