• katrienvanmiert

Familiebedrijven lanceren Belgische kwaliteitskip

5 maart 2018

Er worden wel vaker kippen geboren bij Lisabeth NV (Deinze) en Klaasen & Co NV (Ravels). Maar deze week kroop er wel een heel speciaal kuiken uit het ei. Samen lanceren de landbouwbedrijven een puur Belgische kwaliteitskip, gekweekt met respect voor dier, milieu en consument.


Tony Klaasen, managing director bij Klaasen & Co licht toe: “Net als Lisabeth zijn we een lokaal en familiaal gerunde kippenkwekerij die veel belang hecht aan duurzaamheid en welzijn. We vonden elkaar in onze zoektocht om de consument een betaalbaar én (h)eerlijk stukje kip aan te kunnen bieden.”

Daartoe stampten de bedrijven de joint venture LKC Poultry (Lisabeth Klaasen Concepts Poultry) uit de grond en gingen ze een nauwe samenwerking aan met enkele gelijkgestemde partners. “Met LKC Poultry beheersen we de volledige keten”, aldus Jan Lisabeth, zaakvoerder van Lisabeth NV. “Al onze Galluxkippen worden in onze eigen broeierijen geboren en op een dier- en milieuvriendelijke manier grootgebracht. Ze scharrelen, net als hun ouders, vrij bij ons rond en genieten van natuurlijk daglicht. In onze eigen lokale mengvoederunits produceren we zelfs eigenhandig het natuurlijke voeder dat ze voorgeschoteld krijgen. We beheren het hele proces, van ei tot bil. En kunnen dus met 100% zekerheid een respectvol gekweekte kwaliteitskip voorschotelen. Externe controles en een open bedrijfscultuur staan hiervoor garant.”


Bij de uitwerking van dit project werd uiteraard ook aan het milieu gedacht. LKC Poultry stelt alles in het werk om van de Gallux een sterke en gezonde kip te maken. Dat resulteert in minder stress, minder sterfte en dus ook minder verspilling. Het plantaardige voeder wordt eenvoudig en energievriendelijk samengesteld uit gemalen granen, vitaminen en mineralen. Bovendien zullen de Galluxvoeders en eendagskuikens nooit verder dan 30 kilometer moeten reizen. Voor de consument die belang hecht aan dierenwelzijn en duurzaamheid is Gallux dus zeker een interessant product. Dankzij het hoogkwalitatieve voeder met een constante samenstelling en de optimale levensomstandigheden is de kip ook zeer lekker. Het natuurlijk sappige vlees zal bij het bereiden minder water verliezen, de Galluxkip wordt immers steeds drooggekoeld en dat merk je in de pan.


Tussen 11 en 13 maart stelt LKC Poulty het nieuwe project voor op de voedingsbeurs Tavola (Kortrijk Xpo). Klaasen: “We hopen met dit initiatief te voldoen aan de behoeften van de hedendaagse consument. Uiteraard werkten we een breed productengamma uit, van volledige braadkippen tot chipolata’s. De Galluxkippen worden verwerkt door Lammens NV (Torhout), Pludis (Bree) en Chickenmasters (Deinze), partners die net als wij sterk geloven in ons concept. Ze zullen verkrijgbaar zijn bij uw vertrouwde kwaliteitsslager.”


 

Meer info

Gallux | LKC Poultry

www.gallux.be | info@gallux.be

Jan Lisabeth | Lisabeth NV | +32(0)495 54 49 48

Tony Klaasen | Klaasen & Co | +32(0)497 43 95 20

77 weergaven