• katrienvanmiert

Vernieuwend kantoorinterieur in Oud-Turnhouts notariaat

13 februari 2018


ILB Interieur uit Kasterlee liet zich volledig gaan bij het inrichten van het nieuwe kantoor van notarissen Deflander & Vanberghen (Oud-Turnhout). In het nieuwbouwproject werden alle vereisten voor een innovatieve kantoorinrichting vlotjes afgevinkt.


Het nieuwe pand van de notarissen op de Steenweg op Sevendonk heeft een kantooroppervlakte van 700 m2”, vertelt Luc Beullens, zaakvoerder van ILB Interieur uit Kasterlee. “De vorige locatie was knap, maar met ongeveer 15 medewerkers, wel wat te klein geworden voor het groeiende notariaat. Bovendien huurden de notarissen het gebouw nog steeds en was het voor hen echt het geknipte moment om met dergelijk groot bouwproject aan te vangen. Het gebouw werd gerealiseerd door Fransen Bouwonderneming en voor het interieur kwamen de notarissen zo bij ILB uit.”


Voor ons was dit wel een speciaal project,” vertelt Luc Beullens verder, "en zeker niet alleen omwille van de grote oppervlakte. Samen met de notarissen, werkte onze vaste interieurdesigner een uniek concept uit waarin zowel bezoekers als medewerkers zich echt thuis kunnen voelen. Omdat nagenoeg alle interieurelementen (wanden, binnendeuren, meubelen, gordijnen, plafonds,…) van onze eigen hand zijn, moesten we niets aan het toeval overlaten. Uiteraard bekom je zo een beter resultaat: een optimale werkindeling, gezonde ventilatie, aangename akoestiek en professionele uitstraling. Ook moderne technologieën werden niet geschuwd. Zo zal je het voorlezen van de aktes bijvoorbeeld op een scherm kunnen volgen dat nadien vlotjes in het meubilair verdwijnt.


Het fonkelnieuwe notariaat bestaat grotendeels uit rustige, afgesloten kantoren en leeszalen. Maar dankzij de weldoordachte indeling en het gebruik van glazen wanden, voelt de ruimte toch open, groot en helder aan. Hiernaast blijft er nog steeds een aardige hoeveelheid groeioppervlakte beschikbaar. Dit nieuwbouwproject geeft de notarissen de mogelijkheid om de komende jaren hun opwaartse traject te blijven verderzetten. Beullens: “In dit nieuwe pand kunnen ze zeker een aantal extra teamleden accommoderen. Maar, naar ik begrijp, zal de vrije ruimte voorlopig vooral voor ontspanningsdoeleinden gebruikt worden. De notariële sector wordt steeds prestatiegerichter en veeleisender. Daarom komt bij de job van de juristen en administratief medewerkers wel eens wat spanning en stress kijken. Een pool- of pingpongtafel waar ze even kunnen ontladen, lijkt daar dus perfect op zijn plaats.”


Net als de notarissen is ILB Interieur uiterst tevreden: “We zijn zeer blij met het resultaat. Dit smaakt naar meer. Ons volgende notariaat staat zelfs al op de planning”, aldus Luc Beullens.

14 weergaven