• katrienvanmiert

Jumping Mechelen verwent dressuurliefhebbers

PERSBERICHT | 8 november 2018


Na zes jaar is de FEI World Cup Dressuur helemaal terug van weggeweest op Jumping Mechelen. En dat zal gevierd worden. Dressuurliefhebbers worden er dit jaar meer dan ooit in de watten gelegd.Dressuurprogramma

Tussen kerst en nieuw zakt hippisch Vlaanderen af naar de Nekkerhal in Mechelen, waar van 26 tot en met 30 december de kerstjumping op het programma staat. Vrijdag en zaterdag beloven echte topdagen te worden voor de dressuurfans onder ons.


Tijdens de dagsessie van vrijdag 28 december is de A-piste quasi volledig voorbehouden aan de dressuurfans. Om 9u45 mogen de ZZ-finalisten van de KBC Gouden Teugel (LRV) de dressuurpiste opwarmen. Zij danken hun selectie aan hun uitmuntende prestaties tijdens de LRV-zomertornooien. Het is dus de ideale gelegenheid om enkele lokale helden aan te moedigen.

Vanaf 10u30 staat er een mooie CDIW Prix St. Georges op het programma. Aansluitend, om 12u45, verwelkomen we dan eindelijk de FEI World Cup terug in Mechelen. Dan toont de wereldtop het beste van zichzelf in de Grand Prix.

Op zaterdag 29 december kan je op Vlaanderens Kerstjumping een hele dag van dressuur genieten. In de A-piste schotelen we een CDIW Intermediaire I (10u10), een demo jonge dressuurpaarden (11u), een CDIW Intermediaire I Freestyle (11u30) en een demonstratie van het beste LRV ponyachttal (12u30) voor. Aansluitend gaan we verder met de wereldbeker. De kür op muziek start om 13u en een dikke twee uur later kennen we de winnaar. Wie er dan nog niet genoeg van heeft, kan verder van dressuur gaan genieten in de B-piste. Daar vindt dan de dressuurfinale van de Cavalor Cup (16u45), de finale van de VLP-LEWB Elite Cup (17u45) en een demo van de VLP-pony’s (20u15) plaats.

Naar jaarlijkse traditie mogen op de laatste ochtend de 10 beste ponyruitertjes van de LRV-zomertornooien, de A-piste openen. Met deze finale van de KBC Gouden Teugel (9u), sluiten we vervolgens ook het dressuurluik op Jumping Mechelen 2018 af.


Prime Time

We trappen onze dressuurrubrieken dus een dagje later af dan voorgaande jaren. De proeven starten ook wat later. Ze staan nu in ‘prime time’ op het programma. De Belgische dressuur zit in de lift en logischerwijs moet het dan ook op Jumping Mechelen een centrale plaats krijgen.


Dressage eLeague

Daarnaast komen we dit jaar ook met een echte primeur. Met behulp van een nieuwe app kan ons publiek zelf, in real-time, scores geven tijdens de wereldbekerproeven. “Dressuur is een jurysport en dat brengt wel eens wat discussie met zich mee”, vertelt Peter Bollen, sportdirecteur bij Jumping Mechelen. “Met deze innovatie kunnen de toeschouwers zelf punten geven. Die worden op een groot scherm getoond en vergeleken met de scores van de jury.” Meetellen doen ze voor alle duidelijkheid niet. Maar wie de app ook voor de andere World Cups gebruikt, maakt kans op een exclusieve VIP-reis naar de Wereldbekerfinale in Göteborg (Zweden), inclusief vervoer, hotel, blik achter de schermen en nog veel meer.

Om deel te nemen download je de app ‘Spectator Judging’ via iTunes of Google Play op je smartphone. Daarna moet je enkel nog een account aanmaken en je kan beginnen jureren.


Gevarieerd programma

Dit jaar brengt Jumping Mechelen nóg meer topsport op het allerhoogste niveau. Het publiek kan er naast de World Cup dressuur ook wereldbekers in de jumping en het vierspan én de FEI Jumping Ponies' Trophy komen bekijken. Maar Vlaanderens Kerstjumping brengt voor iedereen wat wils. Voor de allerkleinste paardenfans staat er op woensdag 26 december zelfs een overvolle Kids Day op het programma. Kortom, zoals elk jaar mag ons publiek zich ook verwachten aan spannende wedstrijden, toffe shows, schattige ponyraces, overvolle winkeltjes en vooral heel veel sfeer.


Afscheid van Tiamo

In 2011 zag een uitverkochte Nekkerhal Adelinde Cornellissen met Jerich Parzival de laatste wereldbeker dressuur op Jumping Mechelen winnen. Na jarenlang lobbyen, krijgt het publiek van Mechelen opnieuw de kans om zo’n prachtig moment mee te beleven en de absolute wereldtop in actie te zien. Wie daar ondertussen ook deel van uitmaakt is onze nationale trots Jorinde Verwimp. Samen met ons neemt ze tijdens de World Cup in Mechelen afscheid van haar trouwe partner Tiamo. Samen willen ze nog één keer schitteren.


Steek dit knappe duo, en alle andere Belgische combinaties, een hart onder de riem en kom supporteren in Mechelen. Een ticket kan je nu al bemachtigen via www.jumping-mechelen.com.

25 weergaven