• Katrien Van Miert

Ontdek het programma van Jumping Mechelen 2019

PERSBERICHT | 13/08/2019


Terwijl paardenliefhebbers nog volop genieten van zonnige buitenritten en outdoorwedstrijden, werkt het team van Jumping Mechelen al op volle krachten aan een spetterend eindejaar. Zopas werd het programma voor de editie van 2019 volledig ingevuld. Dat de veiling terugkeert naar de Nekkerhal, is al langer bekend. Maar de organisatie heeft ook nog andere nieuwigheden in petto… 


Wereldbekers

First things first: uiteraard staan de drie wereldbekers weer op het programma. Tussen kerst en nieuw geeft de crème de la crème van de jumping-, dressuur- en vierspanwereld het beste van zichzelf in de Nekkerhal. Daarnaast wees FEI de finale van de Jumping Ponies’ Trophy opnieuw toe aan Jumping Mechelen. Peter Bollen, sportdirecteur van Jumping Mechelen: “Je kan de FEI Jumping Ponies’ Trophy gerust beschouwen als de wereldbeker voor ponyruiters. Het is dus een hele eer om de ontknoping van deze loodzware wedstrijdenreeks in te mogen richten.”Christmas & New Year Arena

Traditiegetrouw gaat Jumping Mechelen door tussen kerst en nieuw, dit jaar dus van donderdag 26 tot en met maandag 30 december. Het publiek wordt er zowel in een gezellige kerstsfeer als in de bruisende nieuwjaars-ambiance ondergedompeld. En daar wil de organisatie nog best een schepje bovenop doen. Vergeet daarom de A- en B-piste. Vanaf dit jaar spreken we enkel nog van de Christmas Arena (A-piste) en de New Year Arena (B-piste). In deze twee pistes geeft niet enkel de wereldtop het beste van zichzelf. Ook onze lokale ruiters krijgen de kans om te schitteren op Jumping Mechelen. Zij kunnen zich onder andere kwalificeren voor de Indoor Masters (via VLP en LRV) en de KBC Gouden Teugel (LRV). Highlights

Ook dit jaar mogen de kinderen het feestje op gang trappen. We starten op donderdag met een spetterende JM Kids Day. Vergeet zeker niet om je stembanden te smeren want niemand minder dan de sterren van Like Me zullen een spetterend optreden verzorgen. Wanneer de kids huiswaarts keren na een dag vol shows, ponywedstrijden en demo’s, wordt het Belgisch Indoorkampioenschap verreden. Donderdagavond kan je ook genieten van een indoor eventingwedstrijd. Dit gloednieuwe event zal gegarandeerd voor spektakel zorgen. 


Vrijdag staat grotendeels in het teken van de fokkerij. In de New Year Arena kan je genieten van de finale vrijspringen voor 2-jarige paarden én wie weet een toptalent op de kop tikken tijdens de aansluitende veiling. De Christmas Arena vormt het strijdtoneel van de hengsten met de proeven voor 6- en 7-jarige dekhengsten en de Leon Melchior Sires of the World. Afsluiten doen we met de BMW Masters. 


Dressuurliefhebbers moeten zeker voor de dagsessies van zaterdag en zondag naar de Nekkerhal afzakken. Dan kan je o.a. genieten van een CDIW Intermediaire I en de FEI Dressage World Cup. Op zaterdag staan er ook twee 5*-jumpingwedstrijden en een Grote Prijs op het programma. Op zondag kan je genieten van de FEI Wereldbeker Vierspan (Warm Up), de Grote Prijs Sport Vlaanderen (Jumping) en een onvergetelijke Fancy Dress competitie. 


Maandag sluiten we groots af met 3 internationale topevents: de finale van de FEI Jumping Ponies’ Trophy, de FEI Wereldbeker Vierspan en de FEI Wereldbeker Jumping. 

Het volledige programma met starturen, kan je terugvinden via deze linkTickets

De ticketverkoop voor Jumping Mechelen 2019 gaat van start op 15 oktober. Tot en met 25 december kan je kaarten bemachtigen aan voorverkooptarief. Cera, Landelijke Gilden, VLP, LRV, KBC en Pluspas bieden speciale acties aan voor de JM Kids Day. 

36 weergaven